Agora 7
Vægmalerierne fra Akrotiri på Thera – En fremstilling af udvalgte eksempler
af Kristine Thomsen
Hvad er betydningen af vægmalerierne fundet på øen Thera i det græske øhav? Denne artikel undersøger det sociale aspekt af vægmalerierne og perspektiverer dem til Mari og Knossos.


Georgica IV
af Lene Carlskov
Vergils Georgica er et læredigt om landbrug, men hvor vidt er den berømte forfatter gået i tilpasningen af det stof, han fandt i samtidens lærebøger? I artiklen efterprøves Vergils saglighed i et forsøg på at finde ud af, om den kan have betydning for tolkningen af teksten.


Kvinden og de græske pastashuse i Olynth – Et studie i kønsforskning
af Louise Thorndahl Christensen
Denne artikel belyser, om der er overensstemmelse mellem de antikke litterære kilder og de arkæologiske levn, når det gælder kvindens sfære i det græske oikos. Lysias og Xenofon samt materielle levn fra tre pastashuse i Olynth gennemgås.


Så sælg dog Antikken!
af Louise E. Andersen
Er det muligt at blive fanget af Antikken, hvis man falder over den uden flere års uddannelse på bagen, eller må vi klassikere bare acceptere, at vores fagområde ikke umiddelbart kan vække interesse hos lægmanden? Skribenten besvarer spørgsmålet ved at videregive sine personlige erfaringer.