Agora 9
”Odysseus trak lige en Sidney Lee”. Eller: Moderne formidling i oldtidskundskab
af Lone Amtoft Jacobsen
I tråd med artiklen om museologisk formidling i forrige nummer af agora, kommer her en oldtidskundskabslærers overvejelser om, hvordan man når ud til modvillige flokke af gymnasieelever.


Childhood archaeology. En teoretisk gennemgang af forskningen i børn i det antikke Grækenland
af Maria Sommer
Arkæologiens ”usynlige folk”, børnene, bringes i fokus i denne artikel. Teore­tiske og metodiske tilgange inden for childhood archaeology diskuteres, hvorefter udviklingspsykologisk teori anvendes på udvalgte græske børnegenstande fra antikken.


Antikkmuseum og minne. Altes Museum i Berlin som uttrykk for antikkens kulturelle minne
af Kristian Reinfjord
Museer fungerer som mindeinstitutioner, der værner om fortidens genstande, og i den vestlige kultur har vi en forkærlighed for at mindes antikken. Med udgangs­punkt i altes museum i berlin belyses museets rolle som mindeinstitution, samt antikkens betydning for det tyske ånds­liv og historie i den periode, hvor museet blev opført, og museets rolle frem til i dag.


På jagt efter det kalydonske vildsvin
af Krishna Maria Olsen
Denne artikel beskriver en studerendes oplevelser på en arkæologisk udgravning af det antikke kalydon. Artiklen tager udgangspunkt i myten om det kalydon­ske vildsvin, men giver hovedsageligt indblik i arbejdsfordelinger og processer i forbindelse med en sommerudgravning. Interessant læsning for dem som vil have indsigt i en gravende arkæologs hverdag.