Agora 10
På oplevelse i det antikke Ostia
af Signe Børsen Koch
Denne artikel omhandler en klassisk arkæologs oplevelser på en udgravning i den antikke havneby Ostia. I artiklen berettes ikke kun om arbejdsprocesser, men også om det sociale aspekt, der opstår ved udgravninger.


Udstilling “Das Maussolleum von Halikarnassos – einem Weltwunder auf der Spur”
af Camilla S. Lundgren
Netop nu er der i Marburg mulighed for at opleve en særudstilling om mausoleet i Halikarnassos – bl.a. med rekonstruktioner af mausoleet og dets gravkammer. Camilla S Lundgren fortæller her om selve udstillingen og de studerendes arbejde med at stable udstillingen på benene.


Blod, sved og tårer!
af Line Egelund & Mathilde Krogsgaard
To 1. årsstuderende fra klassisk arkæologi i Aarhus fortæller om deres forventninger til denne sommers uddannelsesudgravning i Grækenland – det, der vil blive deres første møde med en udgravning.