Profil


Fra Vox Populi til E-agora – til platformen Agora

 
Platformen Agora, der har den antikke græsk-romerske verden som sit område, har efterhånden levet et langt og til tider omtumlet liv på Aarhus Universitet. Den startede som et tidsskrift og så dagens lys i 1972 under navnet Vox Populi på det daværende Institut for Oldtids- og Middelalderforskning, men ændrede i 1979 navn til Agora.
 
I 2007 var tiden moden til endnu en forandring for Agora, og tidsskriftet blev nu elektronisk. I 2012 påbegyndtes digitaliseringen af alle de gamle numre af Agora, og udover et langt større arkiv bugnende med mange faglige artikler og indlæg, kunne man også gå på opdagelse i Agoras såvel som Klassiske Studiers fortid. I 2017 skete der yderligere ændringer. Tidsskriftet blev ændret til et magasin, stadig med et klassisk præget indhold, som nu både bliver udgivet elektronisk, men også i en fysisk udgave. Desuden bliver Agoras facebookgruppe brugt i langt højere grad for på den måde at kunne videreformidle diverse finurlige småindlæg løbende.
 
Magasinet formidler en bred vifte af artikler, klummer, studenteropgaver, specialeresumeer, anmeldelser af litteratur, film, teater, udstillinger etc. som har relevans for studerende på klassiske studier og andre med interesse i den antikke verden.
 
Både studerende, undervisere, forskere og andre med interesse for antikken har gennem årene bidraget til tidsskriftet, og netop denne mangfoldighed af skribenter med forskelligt perspektiv og vidensniveau har givet Agora det varierede indhold, der er og fortsat skal være Agoras særkende og styrke.