Profil


Fra Vox Populi til E-agora – men stadig folkets stemme

 

Fagbladet Agora, der har den græsk-romerske antik som sit område, har efterhånden levet et langt og til tider omtumlet liv på Aarhus Universitet. Tidsskriftet så dagens lys i 1972 under navnet Vox Populi på det daværende Institut for Oldtids- og Middelalderforskning, men ændrede i 1979 navn til Agora.


I 2007 var tiden moden til endnu en forandring for Agora, og tidsskriftet blev nu elektronisk. Denne form gav mulighed for et langt mere indbydende layout, end bladets begrænsede økonomiske ressourcer hidtil tillod i den trykte version. I 2012 påbegyndtes digitaliseringen af alle de gamle numre af Agora, og udover et langt større arkiv bugnende med mange faglige artikler og indlæg, kan man nu også gå på opdagelse i Agoras såvel som Klassiske Studiers fortid.

 

Fagbladet formidler en bred vifte af antikfaglige emner i form af traditionelle artikler og klummer, studenteropgaver, specialeresumeer, anmeldelser af litteratur, film, teater, udstillinger etc. samt information og oplysninger, der relaterer sig til de klassiske fag på Aarhus Universitet.


Både studerende, undervisere, forskere og andre med interesse for antikken har gennem årene bidraget til tidsskriftet, og netop denne mangfoldighed af skribenter med forskelligt perspektiv og vidensniveau har givet Agora det varierede indhold, der er og fortsat skal være tidsskriftets særkende og styrke.

 

God læselyst